DIY – CHUNKY KATTEKURV

Indeholder affiliate  links.

Okay.. jeg ved godt, at jeg har sagt, at jeg ikke ville lave flere projekter i chunky garn, men så blev jeg smaskforelsket i de lækre chunky kattekurve. Det kan en skør kattedame, som mig jo ikke stå for, det er klart 🙈! Og se lige hvor nuttet den er?

Hvis du er ligeså tosset med chunky merinould, som jeg, så har jeg både lavet et mega chunky tæppe og en chunky pude, så husk at tjekke dem ud også.

Alba er helt pjattet med sin nye kattekurv 😻 Hun hoppede op flere gang under hækleprocessen og ville sove i den. Efter utallige flytninger af Alba, fik jeg kurven færdig og hun hoppede op i den med det samme og spandt helt vildt! Så den er bestemt godkendt af Danmarks største diva kat 😉

Det eneste du skal bruge for, at lave dette projekt, er dine hænder og 2 ruller mega chunky garn i 100% merinould fra Rito, det findes i mange farver og er suuuper lækkert. Det tager maks 1 time, at lave kurven.

Du kan købe garnet lige her

1. Start med at ligge garnet over hinanden, som en løkke. Tag derefter hånden igennem nede fra og træk garn igennem, så du får endnu en løkke. Stram nu til.

2. Træk garn igennem løkken til nye løkker, så du får 3 løkker i alt.

3.  Lav nu en fastmaske i den første løkke, som du har lavet, hvis du ikke ved hvordan man gør det, så kommer her en forklaring:

Tag din hånd ind i den sidst lavede løkke og tag derefter hånden igennem den første løkke, træk garn igennem den første løkke, så der dannes en ny løkke. Nu har du 2 løkker på din fingre, (den du lige har lavet og den sidste du lavede af de 3 løkker), du trækker nu nyt garn igennem begge løkker, så der kommer en ny løkke. Sådan laves alle sting på hele kurven, så snart du har fat i metoden, er det super nemt. 

4. Lav 5 fastmasker mere i samme første løkke, så du i alt har 6 med den ovennover. Når du er færdig, så sæt et lille stykke snor igennem sidste maske, så du ved hvor du skal stoppe i næste række.

5. 2. række skal der laves 2 fastmasker i hver, altså 12 i alt. Du skal føre hånden igennem den yderste del af maskerne, se billederne.

6. Anden række laver du 2 fastmasker i første maske, 2 fastmasker i anden maske og 1 fastmaske i trejde maske, forsæt sådan hele vejen rundt. Husk at flytte den lille sorte snor efter hver runde, så du hele tiden ved, hvor din runde skal ende.

7. Tredje række skal der være 2 fastmasker i første maske, 1 fastmasker i anden maske og derefter 1 fastmaske i trejde maske, forsæt hele vejen rundt.

8. Nu skal der laves fastmasker, som rejser sig opad, så vi kan få kant på kurven. Det gør du ved, at lave de samme masker, men bare hele vejen igennem de forrige masker og ikke kun i yderste kant, som hidtil.

Forsæt med at lave kant indtil du kun har en lille stump garn tilbage.

Afslut ved at trække det resternede garn igennem sidste løkke og stram til. Derefter hæfter du garnet ved, at køre det ud og ind mellem de masker du har lavet.

Så har du den lækreste kattekurv, se lige hvor meget Alba nyder den 😉

15 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *