DIY DRIVHUS

DIY DRIVHUS

I har efterspurgt en guide på mit lille DIY drivhus og det vil jeg hellere end gerne lave til jer, så den kommer her.  Det er så hyggeligt når I spørger ind til og følger med i min projekter. Jeg har delt en del stories af projektet på min instagram, men her kommer en mere dybdegående guide til at lave sit eget lille hyggelige DIY drivhus. Vi bor jo til leje mit inde i Aalborg, så det her lille drivhus er en god mulighed for at kunne dyrke lidt frugt&grønt.

Jeg skal forresten have agurker og vandmelonsplanter. Jep, vandmeloner! Jeg troede heller ikke man kunne gro dem i DK, men den her sort, kan vokse på solrige altaner og i drivhuse. Så de er allerede forsået og vokser helt vildt i min vindueskarm i soveværelset.

Til drivhuset kan du vælge at lave din egen ramme eller købe en palleramme, som den vi har brugt. Jeg skriver “vi”, fordi det har været et fælles lock down projekt i vores lille have, som vi har gået og hygget os med. Vi endte med at bruge 500kr alt i alt på hele projektet.

Materialeliste:

Palleramme

8 reglar 45 x 45 x 240cm

5 meter klar voksdug

2 kanthængsler

4 vinkelbeslag

Rustfri skruer

Træmaling

Lille dørkrog

Hæftepistol

Vi startede med at skære alle reglarne ud i de viste mål (se min skæreliste ovenover). Derefter gravede vi alle 4 hjørner fri for jord. Vil anbefale at man venter med at fylde jord i, men den her palleramme stod her allerede fra sidste år. Derefter skar Nicklas et snit ned i hver af hjørnestolperne, for at de kunne passe ned i pallerammen. Hjørnestolperne blev derefter skruet fast udefra.

Vi skruede derefter de 4 vandrette pinde på og skar ‘spærrene’ i smig (45 grader).

Nu blev ‘taget’ på drivhuset monteret og derefter blev lågen samlet. Lågen er samlet med 4 vinkelbeslag.

Vi monterede de to stykker træ 19cm fra inderside hjørnestolpe i hver side (så der kommer til at være 19cm i mellem). Derefter monterede vi det nederste stykke træ, som kan ses når lågen er åben. Alle 3 stykker træ er med til at skabe rammen omkring lågen.

Lågen blev monteret med 2 kanthængsler og derefter valgte vi at træspartle alle hjørner og samlinger. Det er ikke nødvendigt, men det er bare så tilfredsstillende bagefter. Hvis du vælger at spartle, så skal det nok have mindst to lag og derefter skal det slibes.

Bagefter gik vi igang med at male drivhuset. Det er vildt hvad maling gør, ikke?

Sidste fase var påsætning af plastik. Vi startede med gavlene, brugte hæfteklammeren til at sætte det fast og skar derefter overskydende af med en hobbykniv. Vi startede helt øverst med at sætte en klamme og arbejdede derefter nedad på begge gavle. Derefter tog vi fra front over taget og om til bagsiden i et stykke. Vi skar ud til døren og brugte det udklippede stykke til at fastsætte i døren indefra.

Derefter rykkede vi hele det lille DIY drivhus på plads og fyldte jorden i igen.

Nu skal der bare såes små radiser indtil tiden er inde til at melonerne kan komme derud.

One Comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *