DIY DRIVHUS

DIY DRIVHUS

I har efterspurgt en guide på mit lille DIY drivhus og det vil jeg hellere end gerne lave til jer, så den kommer her.  Det er så hyggeligt, når I spørger ind til og følger med i min projekter. Jeg har delt en del stories af projektet på min instagram, men her kommer en mere dybdegående guide til at lave sit eget lille hyggelige DIY drivhus. Jeg bor jo til leje mit inde i Aalborg, så det her lille drivhus er en god mulighed for at kunne dyrke lidt frugt og grønt.

Jeg skal foresten dyrke agurker og vandmelonsplanter. Jep, vandmeloner! Jeg troede heller ikke man kunne gro dem i DK, men den her sort, kan vokse på solrige altaner og i drivhuse. Så de er allerede forsået og vokser helt vildt i min vindueskarm i soveværelset.

Til drivhuset kan du vælge at lave din egen ramme eller købe en palleramme, som den jeg har brugt. Projektet endte med at bruge koste 500kr alt i alt.

Hvis du ikke lige er typen, der orker at bygge et selv, så kan man altså også få nogle ret søde drivhuse til samme pris, se f.eks. her.

Materialeliste:

5 meter klar voksdug, kan købes her

Træmaling, kan købes her

Hæftepistol, kan købes virkelig billigt her

Købes i byggemarkedet:

Palleramme

8 reglar 45 x 45 x 240cm

2 kanthængsler

4 vinkelbeslag

Rustfri skruer

Lille dørkrog

Jeg startede med at skære alle reglarne ud i de viste mål (se min skæreliste ovenover). Derefter gravede jeg alle 4 hjørner fri for jord. Vil anbefale at man venter med at fylde jord i, men den her palleramme stod her allerede fra sidste år. Derefter skar jeg et snit ned i hver af hjørnestolperne, for at de kunne passe ned i pallerammen. Hjørnestolperne blev derefter skruet fast udefra.

Jeg skruede derefter de 4 vandrette pinde på og skar ‘spærrene’ i smig (45 grader).

Nu blev ‘taget’ på drivhuset monteret og derefter blev lågen samlet. Lågen er samlet med 4 vinkelbeslag.

Jeg monterede derefter to stykker træ på 19cm fra inderside hjørnestolpe i hver side (så der kommer til at være 19cm i mellem). Derefter monterede jeg det nederste stykke træ, som kan ses når lågen er åben. Alle 3 stykker træ er med til at skabe rammen omkring lågen.

Lågen blev monteret med 2 kanthængsler og derefter blev alle hjørner og samlinger træspartlet. Det er ikke nødvendigt, men det er bare så tilfredsstillende bagefter. Hvis du vælger at spartle, så skal det nok have mindst to lag og derefter skal det slibes.

Bagefter gik jeg i gang med at male drivhuset. Det er vildt hvad maling gør, ikke?

Sidste fase var påsætning af plastik. Jeg startede med gavlene, brugte hæfteklammeren til at sætte det fast og skar derefter overskydende af med en hobbykniv. Jeg sætte en klamme helt øverst og arbejdede derefter nedad på begge gavle. Derefter front over taget og om til bagsiden i et stykke. Så skar jeg ud til døren og brugte det udklippede stykke til at fastsætte i døren indefra.

Derefter blev hele det lille DIY drivhus rykket på plads og jeg fyldte jorden i igen.

Nu skal der bare såes små radiser indtil tiden er inde til at melonerne kan komme derud.

One Comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *