DIY – LÆKKER CHUNKY PUDE

Inderholder affiliate links.

Okay, jeg er måååske lidt besat af det chunky garn! Jeg ved det godt! Men det er altså bare så lækkert og skægt at lege med. Nu har jeg både lavet et stort chunky tæppe (det kan I finde her) og et mega chunky tæppe(det I kan finde herog nu har jeg så kastet mig ud i en lækker pude!

Jeg er helt tosset med resultatet og synes det chunky garn giver en helt særlig lækkerhed til det minimalistiske rum. Den er altså super nem at lave og du behøver ikke at have nogen former for kendskab til strikning eller hækling, for at kunne lave den! Det minder flere steder om mit mega chunky tæppe, både i starten, selve fremgangsmåden og når jeg afslutter med at strikke, så jeg kommer til at referere til det undervejs, håber det er forståeligt.

Jeg overvejer allerede nu om jeg skal lave et par stykker mere og give dem som julegave, det ville da være en super fin julegave 😉

Du skal bruge:

3 nøgler CHUNKY GARN, kan købes her.

En monteringspude 40x40cm.

Hæklenål, jeg brugte 15, men tror også godt du kan slippe afsted med 10 eller 12. Kan købes her.

1. Start med at lave en løkke og derefter laver du 11 løkker deri. Du kan se, en detaljeret forklaring på hvordan man laver den første løkke og de efterfølgende løkker på opskriften på mit mega chunky tæppe, lige her.

2. Begynd nu at strikke opad. Metoden jeg bruger hedder “bord strik”, fordi jeg kun bruger mine hænder og et bord og ikke nogle store dyre hæklenåle. Du skal lave 6 rækker opad. Du kan se en detaljeret beskrivelse af hvordan du bordstrikker på mit indlæg om mit mega chunky tæppe, her.

3. Nu skal der laves et mønster i puden og det gør du ved at vende din pude om, og strikke 2 rækker på bagsiden.

4. Vend nu puden om igen og strik igen 6 rækker. Start igen fra step 3 ( så du ender med at have i alt 6 rækker, 2 rækker, 6 rækker, 2 rækker )

5. Lav nu toppen af puden og det gøres ved at lave 12 rækker (uden at vende din pude).

6. Vend puden og lav 2 rækker og vend derefter puden igen og lav 6 rækker. Gentag processen.

7. Nu har du lavet for- og bagsiden på din pude og skal have afsluttet puden. Tag de 2 første ringe og lav en løkke derigennem. Hold så den lavede løkke og tag den næste løkke i rækken, lav en løkke derigennem og forsæt til du når enden. Når du når enden, så klipper du det resterende garn af, så du har en 5-10cm tilbage, tag garnet igennem den sidste løkke og stram til. (du kan finde en detaljeret billede forklaring på dette på mit mega chunky tæppe, her).

8. Nu skal siderne sættes sammen, så monteringspuden kan komme i. Fold derfor din strikkede pude på midten og start fra en ende af med at hækle stangmasker, med en 15mm hæklenål, hele vejen rundt så du lukker puden på de 3 åben sider. Ved den sidste side, skal du putte monteringspuden ind og derefter hækle siden sammen.

9. Afslut ved at hæfte de løse ender fast i puden ved at køre dem tilfældigt op og under mønstrene.

NU er du allerde færdig med din lækre chunky pude, det tog mig en lille 1 time at lave puden, så det er et virkelig hurtigt og hyggeligt projekt her i vinterkulden 🙂

One Comment

  • Lina

    Hej

    Jeg faldt over din post da jeg selv vil lave min egen chunky pude med din “opskrift” her ved min side. Der er mange gode billeder, så jeg tænker ikke at den kan gå helt galt.

    Er der til puden brugt Mayflower Chunky eller Mayflower Mega Chunky? Linket i dit opslag virker desværre ikke.

    Hvis da kan huske det 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *