DIY – Marmor skåle

Her kommer lige en DIY på sådan en grå og regnfuld søndag, hvor bliver foråret lige af? Det står ned i stænger her i det nordjyske, øv altså! Nå, men det er perfekt kreavejr, og i dag har jeg kastet mig over, at lave små skåle / tallerkner i cernit. Jeg har altid haft lyst til, at prøve at arbejde med cernit, så nu sprang jeg endelig ud i det!

Det er et nemt og billigt projekt. Jeg har lavet dem med marmor-effekt, men du kan også lave dem ensfarvet.  Der er et væld af farver i cernit, så der er nok at vælge imellem. Jeg brugte 1 1/2 pakke hvid og en 1/2 pakke rosa til en skål. Hvis ikke du er til guld, kan du jo lave dem med sølvkant 😉

Jeg synes, de blev så fine! De kan både bruges til smykker, nøgler, saltkar i køkkenet mv, kun fantasien sætter grænser 😉

Du skal bruge følgende:

– Cernit i de ønskede farver.

– Guld maling.

– En kagerulle, kniv, bagepapir og en skål.

1. Start med at tage halvanden pakke hvid cernit og lav en pølse af det. Bræk små stykker lyserød af og sæt tilfældigt rundt om. Twist derefter hele pølsen rundt, så det bliver fordelt.

2. Rul leret ud med en kagerulle og sæt derefter en skål på leret, skær overskydende ler af omkring skålen med en kniv.

3. Tryk stykket ned i en skål og gør derefter kanterne fine med fingeren. Bag det i 30min ved 130grader.

4. Tag skålen ud af ovnen og lad den køle af på hovedet, leret falder selv ud, når det er kølet af. Når lerskålen er kølet af, så mal kanten med guld.

Så har du dine egne personlige skåle til lige hvad du lyster 😉

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *