Tag stiklinger fra dine planter

Som du nok har erfaret, så er jeg lidt af en plantefreak. Ikke nok med at plante er vanvittigt smukke, så er flere af dem også luftrensende. Jeg tror aldrig jeg bliver træt af plante og jeg tror heller aldrig, at jeg får nok af dem. Der kan bare altid klemmes en enkelt mere ind! Men du behøver faktisk ikke at købe nye planter hele tiden, du kan nemlig bare tage stiklinger fra dine yndlings planter. På den måde laver du helt nye baby planter uden at skulle betale så meget som en krone!

Du skal bare have en god skarp saks og et glas med vand. Det burde de fleste have liggende i køkkenskabene. Jeg har valgt at vise hvordan man tage stiklinger fra 3 af mest populære planter, nemlig gummitræ, guldranke og monstera.

Jeg har faktisk lavet mig en helt plantestiklinge væg, hvor alle stiklinger hænger i glas og forhåbentligt slår nye rødder. Den DIY skal jeg nok lige vise i et senere indlæg. Nu til stiklingerne.

3 GODE RÅD:
  1. Sæt stiklingerne i lunkent vand, det kan de bedst lide.
  2. Skift vand hver 4-5dag.
  3. Ha’ tålmodighed, det kan tage langtid for stiklingen at danne rødder.

MONSTERA

Monstera har de her små luftrødder, se billedet. Her skal du kigge din monstera godt igennem og finde knuderne. Du skal skære eller klippe lidt under en knude. Hvis ikke stiklingen har en rodknude, så dannes der ikke rødder. Så det er vigtigt at din stikling bliver klippet, så den har en.

GULDRANKE

En guldranke har også små “rodknuder”, se billedet. Her skal du klippe på samme måde som med monstera’en ovenfor. Så det er lige til at gå til 🙂

GUMMITRÆ

Et gummitræ er lidt anderledes at tage stiklinger fra. Her skal du have fat i toppen af træet. Skær eller klip et blad med en del af stilken af toppen. Man kan lave vildt mange stiklinger af en gummitræ, men det er vigtigt at hver stikling har både blad og et stykke af selve stilken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *