HVORFOR LEVE MINIMALISTISK?

Jeg bliver nødt til lige at slå fast, at jeg elsker alle former for indretning, om det er minimalistisk, retro, romantisk eller noget helt fjerde. Det er nemlig forskelligheden som gør indretning interessant! 🙂 Det er den måde folk har valgt, at indrette sig på, som giver en forståelse og en videreformidling af ens personlighed. Jeg synes, det siger meget om et menneske, hvordan man indretter sig og det synes jeg er både vildt fedt, men også helt vildt spændende.

Jeg ser ofte, at folk betegner det at leve minimalistisk, som kedeligt og upersonligt. Men bare fordi man lever med færre ting, så gør det vel ikke ens hjem mindre upersonligt? Man har vel bare valgt de ting, som så er i ens hjem med omhu?

Jeg har valgt at leve minimalistisk. Men hvad er det, som gør, at man vælger den minimalistiske indretningsstil? Jeg lever minimalistisk af flere grunde. Den første er, at jeg er et meget kreativt menneske, som betyder, at jeg har tusind tanker og ideer, som altid kører på højtryk i mit lille hovede. Hvilket resulterer i, at jeg har brug for luft og plads omkring mig, for ikke at føle mig helt indelukket og klaustrofobisk. Jeg har brug for rum til at tænke i og til at udfolde mig i. Jeg kan ikke være kreativ, hvis der er mange ting omkring mig, det giver simpelthen for mange sanselige indtryk. Forstil dig at der konstant kører film og billeder i dit hovede med kreative projekter? Og at du ser en løsning eller ændring i alting? Så kan du ikke også have ting, som giver for mange indtryk samtidig, så bliver man altså hurtigt fyldt alt for meget op.

En anden årsag er jeg er meget visuel, hvilket betyder at jeg tager alle indtryk ind, ALTID! Ja det lyder lidt voldsomt og det er det også 🙈 Det er meget altid at skulle rumme i sit hovede, så jo færre indtryk jeg skal have presset ind i mit lille hovede, des mere ro og balance er der i min krop. Jeg kan blive decideret stresset , svimmel og kulret i hovedet, hvis jeg feks. er i en butik med alt for mange ting på få kvadratmeter. Men heldigvis er min visualitet også min stærke side mht. til indretning og kreative projekter. Min visualitet betyder også, at jeg er meget detaljeorienteret og perfektionistisk. Så halvfærdige løsninger eller rod, gør at mit fokus konstant er på de detaljer. Jeg kan f.eks slet ikke have, hvis min kæreste har støvet af og stillet min kubus stage skævt eller med for meget afstand til min Bowl, så er det, det eneste jeg ser i et ellers helt opryddet rum.

Så hvorfor bor jeg minimalistisk? Fordi det skaber ro og overblik i mit hovede og skaber rum til at udfolde mig kreativt.

Jeg synes, ikke jeg hverken bor koldt eller upersonligt, i stedet bor jeg med få, veludvalgte effekter, som gør mig glad og skaber ro i mit sind.

Jeg siger ikke, at det er derfor at alle mennesker bor minimalistisk, jeg siger bare at det er derfor JEG bor sådan 🙂

Lige til sidst vil jeg gerne understrege, at der ikke er nogen rigtig eller forkert måde at indrette sig på, hvis DU føler dig godt tilpas og hvis din indretning for dig til at føle dig tryg og hjemme. Så er det rigtigt for dig. Så tvivl aldrig på din indretning, det er dig som skal bo der og det er DIT hjem 🙂

Et lille udsnit af min entre, som er holdt helt enkelt, så man kommer ind i et rum med lige linjer og ro. Du kan se det hele lige her.

Mit soveværelse, som giver mig luft og varme. Det er et af de rum med flest farver. Du kan se hele mit soveværelse her.

Et lille udpluk af mit køkken, som jeg har holdt i sort, hvid og grå, med messingdetaljer til at give køkkenet en glød og varme det op 🙂 Du kan se hele mit køkken lige her.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *