Hvordan hjælper kreativiteten mig?

Ordet kreativitet bringer oftest folk tilbage til barndommens perlenørklerier, vinduesmaling osv.. MEN kreativitet er så meget mere end børn som klatter rundt med maling og strøjne perleplader. Kreativitet er et helt specielt “rum”, altså metaforisk 😉 Det er et frirum, både psykisk og fysisk.
Jeg husker tydeligt for få år tilbage, hvor kreativitet og DIY-projekter ikke var så udbredt og egentlig mest kikset, jeg både “skabs” broderede og syede 🙈

Nu er det vildt udbredt, anderkendt og moderne at være kreativ og kan heller ikke se, hvorfor det ikke skulle være det? Alle kan lide at skabe noget og alle KAN skabe noget. Jeg hører tit mine veninder give udtryk for, at de ikke er kreative, men ser så alligevel, at de har lavet en fin nøglering eller et garnophæng. Jeg tror, folk har misforstået det at være kreativ, man behøver hverken være vildt god eller dygtig for at være kreativ og det man skaber behøver på ingen måde at ligne en million. Man kan være kreativ der hvor man er, med de egenskaber man har.

Jeg har altid været kreativ helt fra barnsben. Det var allerede dengang mit frirum fra omverden og jeg kunne bruge adskillige timer både i SFO og derhjemme på at fantasere, udvikle og skabe kreationer.. Nu er det et andet slags frirum, det kan snildt samlignes med folk som fordyber sig i playstation, fodbold eller noget helt tredje. Det er et afbræk fra en travl og ikke særlig fantasifuld hverdag, hvor ting oftest er strukturet og planlagt. SÅ det at tage et par timer ud af hverdagen, sætte sig ned og lukke sig inde i en anden verden, en verden hvor alle projekter, er med til at udvikle en. Jeg ved oftest ikke hvordan mit færdige produkt skal se ud, det kommer ligesom i den legende process.

Hvordan bliver man så kreativ? Alle kan være kreative, det gælder bare om at sætte sig ned og forsøge, jo flere gange du er kreativ, des mere kreativ bliver du altså 😉 Det er ikke bare noget jeg finder på, for at få jer igang 😇 Men hvis jeg f.eks. ikke er kreativ i nogle uger (det er sker sjældent, men det kan ske), så er jeg bare mindre fantasifuld og kreativ, den første gang efter. Og ligeledes, hvis jeg er meget kreativ i perioder, så har min kreativitet pludselig ingen grænser. Så ja, alle kan, på det stadie de er i. Der er jo ikke nogen, som siger at det resultat, som kommer ud af den kreative process, skal være særlig flot, det er mit altså heller ikke nogen gange (I har slet ikke lyst til at se mine mislykkede projekter 🙈).

Det er faktisk ret sjovt, for jeg er en meget utålmodig person, at vente på bussen eller stå i kø, kan nærmest drive mig fuldstændig til vanvid, men til gengæld kan jeg sagtens sidde mange timer i streg med et kreativt projekt. Er det ikke fantastisk?

For at gøre en lang historie kort, så er kreativitet alt for mig. Det er et rum, hvor jeg kan være i, en lille privatfest hvor kun mine kreative materialer og min hjerne er inviteret. En fantasifuld skabelsesproces. Det er et rum, som får mig ud af en stressende hverdag og fylder mig med glæde 😊

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *