Hvordan bliver man indretningsarkitekt?

Der er rigtigt mange som tit spørger mig “Hvordan bliver man indretningsarkitekt?” 🙂 Og det kan man faktisk i princippet beslutte sig for, at være fra i dag af, hvis det var det man har lyst til. Titlen er nemlig ikke beskyttet og dermed er der flere, som kalder sig indretningsarkitekter uden egentlig uddannelse.

Man kan desværre (det er så ærgeligt) ikke få SU under uddannelsen og det gør at mange vælger den fra. Det hele foregår via fjernundervisning og fungerer som den gamle “brevskole”, hvor man sender opgaver ind og bliver vurderet. Fjernundervisning er lidt en smagssag. Nogen elsker det (MIG!) og andre synes, det er svært at opretholde selvdisciplinen, når man altid skal arbejde hjemmefra. Jeg elsker det, da det passer perfekt med min blog og mine andre projekter. Jeg kan selv tilpasse mine dage og det går virkelig op i en højere enhed for mig. Og selvdisciplin har aldrig været et problem for mig, tværtimod så føler jeg mig oftest tynget, når jeg er i gruppearbejde, da jeg er typen som gerne vil have tingene perfekte og er god til at uddelegere opgaver. Det ender som regel med at alt ansvaret langsomt bliver smidt over på mig og det er ret opslidende i længden. Her er har jeg kun mig selv at holde styr på (ikke at det er et nemt job!).

VÆRD AT VIDE

Så for at ville tage uddannelsen skal du være klar over følgende:

– Ingen SU

– Fjernundervisning

– Selvbetalt studie

– Du skal have en spandfuld selvdisciplin

Der findes to skoler, man kan søge ind på, så det er lidt en smagssag. Den ene er “Copenhagen school of interior design” og den anden er “Indretningsakademiet”. Jeg har valgt den første og her tager man først uddannelsen som konsulent og derefter overbygningen til arkitekt. Det koster ca. mellem 19000-25000 at tage uddannelserne. Du vil være nødt til at have et deltidsjob imens, det kan sagtens lade sig gøre, hvis man strukturer det ordenligt og gider at tage sine aftenener og weekender i brug. Fuldtid ville også kunne lade sig gøre.

Når alle forbeholdende er kommet på disken, så synes jeg det er vildt spændende og jeg glæder mig rigtig meget til at grave dybere ned i indretningsverdenen og lærer en helt masse (man kan aldrig bliver for dygtig til noget)!

Lige nu er jeg ved modul 2, så jeg ikke så langt i endnu, jeg har nærmest været ramt af influenza on and off siden november, fordi Nicklas slæber alt muligt hjem fra skolen. Er der nogen som vil tage ham til foråret, når der ikke er influenza-sæson længere?

4ad816ac-2468-4395-988d-30e0d7846580
b50c4dd8-5d6e-4c9f-ad2f-efaca10117b3

10 Comments

 • Michelle

  Er super lettet over at læse dit indlæg. Har længe gået og overvejet at læse til indretningsarkitekt efter jeg er færdig som sosu assistent. Da jeg fandt ud af at det var en fjernuddannelse blev jeg dog lidt i tvivl. Det gode er selvfølgelig at jeg selv kan bestemme hvor hurtig jeg vil tage uddannelsen, og kan tage et job som assistent samtidig. Men er dog meget betænkelig ved, at uddannelsen er så dyr, når man samtidig ikke får SU 🙁 Tænker også meget over det, at man ikke har nogle studiekammerater. Kunne læse at skolen har en facebookgruppe for elever – er det noget du bruger? og hvordan er det?
  Har deudover også været lidt i tvivl om, hvilken af de to skoler jeg skulle vælge.. Og hvor god den vejledning man kan få til undervisningen er.
  Men tak for indblikket i uddannelsen. Håber jeg kan høre lidt mere om det.
  Mvh. den MEGET nysgerrige 🙂

  • MY HOME MY PLAYGROUND

   Hej Michelle

   Jeg beklager det sene svar, men havde lidt problemer med skolen og ville lige have dem clearet inden jeg svarede.

   Det er ret dyrt, når man ikke får SU 🙁 Men det er alle selvbetalte ikke-Su-berettede uddannelser desværre. Jeg har ikke selv brugt studiegruppen på facebook endnu, men kan se der er flere som søger nogle at sparer med derinde. Hvis man bor i København, tror jeg det bliver nemt nok at finde. Men i feks Aalborg er der kun en enkelt udover mig.

   Jeg er ret svært kun at læse sig til et praktisk fag, så vi er flere som har eftersøgt, at der kommer nogle youtube-videoer og det ser ud til at skolen vil gøre det 🙂

   Det jeg er meget utilfreds med, som også har været mit problem med dem, er klart vurderingerne af modulerne. Hvert modul bliver afsluttet med en opgave, som man indsender og det bliver åbenbart vurderet af en ny hver gang. Så jeg har feks modul fået nogle rettelser på en planche, som jeg selvfølgelig retter mig ind efter og i modul 2 indsender jeg så en en ny planche med alle rettelser fra modul 1, men nu er det en anden lærer som retter min opgave og jeg får så stadig en lav karakter, fordi den nye lærer synes, at opgaven skal laves på en anden måde 🙁 Det er ret frustrerende og er klart noget du skal tage med i dine overvejelser.

   Jeg synes til gengæld at materialet er spændende, selvom noget af det er lidt outdated.

   Jeg håber, at du blev lidt klogere på uddannelsen 🙂

   • Michelle

    Tak for svaret.
    Må man spørge om hvad dine planer er med uddannelsen. Er nemlig meget i tvivl om, hvorvidt uddannelsesbeviset bliver “taget seriøst” eftersom det er fjernstudie, og der ikke er nogle optagelseskrav.
    Synes nemlig at det er mange penge at bruge på uddannelsen, hvis man reelt set ikke kan bruge den til så meget bagefter (udover at det er en bonus at have den).
    Har nemlig ikke selv nogen uddannelse indenfor design eller lign. så tvivler på, at denne uddannelse vil være nok.
    Ved du eventuelt hvor de ansætter indretningsarkitekter, hvis man ikke har planer om at være selvstændig med det sammen?

    • MY HOME MY PLAYGROUND

     Hej Michelle 🙂

     Altså i og med at man ikke kan læse til indretningsarkitekt andre steder, så må den jo blive taget seriøst, da det er den eneste mulighed.
     Det er det eneste jeg kan svare på desværre, prøv evt at søg lidt på nettet og se hvad andre har brugt uddannelsen til bagefter 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *