GUIDE: MAL EN ARNE JACOBSEN STOL

Her kommer det allerførste indlæg i 2017! Jeg håber i alle kom godt ind i det nye år. Hold nu op, hvor det bragede og buldrede i lille Aalborg… Stakkels lille Alba var så bange, men hun klarede det simpelthen så flot. I dag ligger hun helt slået ud i sin hængekøje, så hende kommer jeg nok ikke til at se så meget til resten af dagen.

I fredags lavede jeg denne lækre Arne Jacobsen stol. Jeg ønskede mig brændende Arne Jacobsens Jubilæumsstol, da den kom i salg, men den kostede knap 4000kr og når man er på et budget, er det altså virkelig mange penge for en stol. Derfor har jeg længe gået og overvejet, om jeg skulle kaste mig ud i at lave min egen version, så nu skulle det være. Jeg købte Arne Jacobsens syver stol lettere ramponeret til 700kr, den havde en del ridser og få afslag i træet. Den fik lidt kærlighed og resultatet blev simpelthen overalt forventning.

Jeg håber i kan bruge denne lille guide til at male en Arne Jacobsen stol. Det er vildt hvad lidt maling kan gøre! Yunik malingen er jeg helt fascineret over, ikke nok med at det flyder så pænt sammen, så er det også virkelig holdbart og kan fås i helt op til en glans 90 hvis man gerne vil have et højglanslook. Jeg købte også en helt glat malerrulle, den er simpelthen så god! Den er allerede bestilt i en størrelse større, så jeg kan bruge dem til forskellige møbler.

Du skal bruge:

Træmaling fra YUNIK, kan købes her.

Guld spraymaling, kan købes her.

Grunder, kan købes her.

Slibemaskine

Stor flad skruetrækker

En glat malerrulle, brugte denne.

1. Start med at skille stellet fra sædet. Det gør du ved at løfte plastiklåget forsigtigt af. Herefter kan du se 3 skruer, som du bare skruer ud. Nu er stellet frit. Tag de 4 gummisko af benene og derefter kan du bare køre de 4 gummiholdere ned over hvert ben, også har du faktisk et helt rent stel.

2. Slib sædet og stellet ned, så malingen har noget at hæfte sig fast på.

4. Vask stellet og sædet ned med grundrens.

5. Grund stellet og selve sædet. En meget glat rulle laver et vanvittigt resultat.

6. Mal nu stellet og skallen, jeg valgte lyserød til sædet og messing/guld til stellet, som den originale jubilæumsstol. Jeg spraymalede stellet.

Til sædet bruger jeg en ekstra glat rulle og Yunik malingen. Det gælder om ikke at rulle alt for mange gange frem og tilbage, så det kan ses, når malingen tørre. Når du bruger den glatte malerrulle bliver resultatet virkelig fint.

7. Lad det hele stå og tørre i et døgn og saml nu stolen.

SÅ har du den fineste lækre syver stol! Jeg er så forelsket i resultatet.

28 Comments

   • Rikke

    Hej!
    Er lige faldrt over din guide til maling med spraypaint. Super fedt projekt! Elsker det!

    Hvor længe venter du mellem lagene af maling?

    Er maling+lak stærkt nok til at stolen kan bruges i dagligdagen eller er den kun til pynt? Nu er det nogle år siden, du har lavet det her opslag, kunne godt tænke mig at høre dine tanker om tidligere projekter og hvordan nogle af de projekter du bruger meget i hverdagen stands the test of time

  • NadjaDaher

   Hej Mette 🙂

   Beklager det sene svar, jeg brugte en dåse til sædet og brugte også primer til både sædet og stellet 🙂

   Mvh Nadja

 • Janni

  Med inspiration i dit indlæg sidder jeg netop og sliber min Arne Jacobsen myren stol. Sleb du alt malingen af, altså helt ned til træet, eller sleb du bare lakken af? 😊

  • MY HOME MY PLAYGROUND

   hej Janni

   Jeg er glad for, at jeg kan inspirere :)! Jeg sleb bare lakken af 🙂

   God fornøjelse med projektet.

 • Anna

  Hej. Jeg har lige kigget på det her indlæg, og tænkte på hvor spray cans der går til sådan en stol – en enkelt? Og hvilken finish har selve den lyserøde farve + lakken? Skal igang med et lignende projekt, men er tvivl om hvad jeg skal gå efter, da jeg gerne vil have farven så autentisk som muligt. Mega fed stol!

 • Ina sejersen

  Hej Nadja.
  Super fed stol som jeg simpelhen må prøve at gøre kunsten efter. Men hvilken farve til ben. Er det goldcrome eller gold Matt?
  Mvh Ina

  • MY HOME MY PLAYGROUND

   Hej Ina

   Tusind tak, ja det er en super nem måde at pifte en gammel stol op på 😉
   Det er goldcrome, den anden fraråder jeg, da de bliver meget matte.

   God fornøjelse med projektet.

   • Ina sejersen

    Ja, det er mit første gør det selv projekt, så har liget ét par spørgsmål mere🤓
    Har købt nye “gummiholdere” men syntes de er meget stramme og ridser de nymalede ben😱 Har du nogen erfaring med det?
    Hvor mange lag guldspray?
    Mvh Ina

 • Zenia

  Hej! Super flot stol. Må jeg spørge om du har noget erfaring med holdbarheden på spraymalingen? Er det begyndt at skalle lidt af eller holder det pænt ved? 😀

  • MY HOME MY PLAYGROUND

   Hej Zenia 🙂

   Tusind tak. Skallen på stolen er stadig helt pæn, men stellet falmer med tiden. Sådan er det når man bruger guld maling. Men jeg synes det har charme, at den ikke er så skrap guld længere.

  • MY HOME MY PLAYGROUND

   Hej Mona

   Der må jeg være dig svar skyldig, der var kun en slags, da jeg købte den og har den desværre ikke mere 🙂

  • MY HOME MY PLAYGROUND

   Hej 🙂 Der må jeg være dig svar skyldig, prøv at male en enkel og se hvor meget du bruger 🙂 God fornøjelse med projektet

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *