GUIDE: MAL EN ARNE JACOBSEN STOL

Her kommer det allerførste indlæg i 2017! Jeg håber i alle kom godt ind i det nye år. Hold nu op, hvor det bragede og buldrede i lille Aalborg… Stakkels lille Alba var så bange, men hun klarede det simpelthen så flot. I dag ligger hun helt slået ud i sin hængekøje, så hende kommer jeg nok ikke til at se så meget til resten af dagen.

I fredags lavede jeg denne lækre Arne Jacobsen stol. Jeg ønskede mig brændende Arne Jacobsens Jubilæumsstol, da den kom i salg, men den kostede knap 4000kr og når man er på et budget, er det altså virkelig mange penge for en stol. Derfor har jeg længe gået og overvejet, om jeg skulle kaste mig ud i at lave min egen version, så nu skulle det være. Jeg købte Arne Jacobsens syver stol lettere ramponeret til 700kr, den havde en del ridser og få afslag i træet. Vi kørte derefter op til Nicklas’ forældre, hvor jeg ville slibe den ned og male den. De har liiige lidt bedre plads end vores bette altan. Men jeg nåede knap nok ind af døren før Nicklas stedfar ville hjælpe mig og vi gik derefter i garagen i flere timer, det var så dejligt med faglig assistance!

Jeg håber i kan bruge denne lille guide til at male en Arne Jacobsen stol. Det er vildt hvad lidt maling kan gøre!

Du skal bruge:

Lyserød spraymaling (jeg har brugt farven Frozen Strawberry fra Montana)

Guld spraymaling (brugt Montana)

Primer af en eller anden art, bare den kan prime metal.

Lakspray (topcoat)

Slibemaskine

Stor flad skruetrækker

Du kan købe spraymaling lige HER

1. Start med at skille stellet fra sædet. Det gør du ved at løfte plastiklåget forsigtigt af. Herefter kan du se 3 skruer, som du bare skruer ud. Nu er stellet frit. Tag de 4 gummisko af benene og derefter kan du bare køre de 4 gummiholdere ned over hvert ben, også har du faktisk et helt rent stel.

2. Slib sædet og stellet ned, så malingen har noget at hæfte sig fast på.

4. Vask stellet og sædet ned med grundrens.

5. Prime stellet.

6. Mal nu stellet og skallen, jeg valgte lyserød til sædet og messing/guld til stellet, som den originale jubilæumsstol. Når malingen er tør, så giv sædet en gang toplak. Jeg brugte en spray med satin finish.

7. Lad det hele stå og tørre i et døgn og saml nu stolen.

SÅ har du den fineste lækre syver stol! Jeg er så forelsket i resultatet.

27 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *