IKEA HACK | IVAR SKABE

Da jeg så den store stue i vores nye lejlighed for første gang, vidste jeg bare, at jeg ville have en lækker væghængt skænk. Har altid gerne villet have en, men aldrig haft pladsen til den. Men da jeg gik på udkig efter en, faldt min kæbe mere eller mindre til jorden, de er jo absurd dyre?! De koster jo snildt en 4000-5000kr! Det vil jeg bestemt ikke give, det kan godt være det kun er den nærige nordjyde, som synes det er helt hen i vejret, men jeg gik ihvertfald igang med at kigge på DIY-løsninger.

Jeg faldt ret hurtigt over IKEA’s Ivar skabe i ubehandlet træ og købte straks to af dem. Med ret få midler lykkes det mig at lave en virkelig nem og rummelig væghængt skænk for under 1000kr! JA TAK!

Jeg har derfor lavet en lille DIY/IKEA-hack til jer med min nye skænk. Jeg har valgt at lave min tone-i-tone med væggen, da jeg er helt vild med den effekt det giver.

Så hvis I vil se hvordan jeg har forvandlet to af disse IKEA skabe, så læs med 😉

Du skal bruge:

2 stk IVAR skabe

Maling

4 specialskruer (fåes i Ikea)

Pensel, minirulle og bakke

1. Start med at finde ud af hvilke sider du skal male og markér dem. Jeg har bare skrevet p for paint.

img_1677
img_1690

2. Mal alle overflader med en lille rulle til glatteoverflader. Brug en pensel til de steder, hvor rullen bliver for besværlig. Jeg brugte vægmaling fra mit indlæg om min blommefarvet væg (du kan også finde farvkoden derinde) og gav den derefter en mat lak. Men hvis du vil male den i en farve, som ikke skal være tone-i-tone med en væg, så køb en lille bøtte træ- og metalmaling på 0,5L, det er rigeligt også slipper du får at skulle behandle med lak.

img_1758

3. Saml skabene og sæt dem derefter sammen med de viste skruer (kan fåes i Ikea), jeg borede hul igennem begge skabe og satte derefter skuerne igennem. Du kan også vælge at sætte skabene op individuelt, og bare være virkelig påpasselig med at sætte dem ens 🙂

img_1816
img_1814

Så er det bare at style din nye lækre billige skænk 😉 Jeg er så tilfreds med resultatet! Skænken komme til at rumme alle mine kreative materialer. Jeg ELSKER tone-i-tone looket og er så glad for, at jeg sprang ud i det med begge ben.

img_1907
img_1992

6 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *