DIY – “Pouring acryl” billede

Du har sikkert set denne teknik “pouring acryl”, overalt på instagram. Med kopper og skåle der bliver løftet og et væld af smukke farver flyder sammen. Så det har jeg selvfølgelig kastet mig over selv at prøve, og det er meget lettere end man tror! Men hold op en effekt det giver 🙂

Du skal ikke bruge så mange ting til denne DIY og hvis man regner sammen, så er det faktisk super billigt for et maleri. Jeg har selvfølgelig valgt, at mit maleri skal være i lyserøde, lilla og blomme toner. Men det er bare med at give den gas med farver 🙂 Et godt tip er at vælge farver i den samme skala, det ser mindst rodet ud 🙂

Jeg er så glad for mit nye billede og vil virkelig opfordre alle kreative sjæle til at prøve, det er så tilfredstillende et projekt 🙂

Du skal bruge:

Lærred, kan købes her

Vandbaseret lim, kan købes her

Akryl maling, kan købes her

Plastikkopper

Grillspyd

Step 1

Det her er det vigtigste step og det er vigtigt at give sig god tid til at blande farverne. Mit lærred er 70x90cm og til det skulle jeg bruge 5 plastik kopper med maling.

Start med at blande farverne du vil have, jeg har bedst erfaring med at minimum to skal være helt hvide, en mørk farve og to af den samme farve, men i forskellige nuancer. Men det er op til dig, det er bare et lille tip 🙂

Du skal blande hver kop med 10 gram maling og 25 gram lim. Alt efter konsistensen på din lim og maling, skal der lidt vand i.

Bland godt rundt i blandingen og sørg for at alle klumper er rørt ud. Du kan løbende tilføje vand, hvis blandingen er alt for tyk, men husk at den skal have lidt tyngde.

STEP 2

Det her step er sjovt! Nu skal der blandes farver i nye kopper. Jeg bruger en ordentlig klat hvid, når jeg har tilført farver. Ser det ikke smukt ud? Husk at lave alle kopper forskellige, det giver det bedste spil 🙂

STEP 3

Nu skal kopperne vendes lynhurtigt, så der ryger så lidt maling ud som muligt. (det er ikke nemt) Lad kopperne stå i 30 sekunder, så malingen kan løbe ned af siderne.

(Den sidste kop maling puttede jeg på senere, da jeg havde undervurderet hvor meget maling, der skulle bruges)

STEP 4

Jeg kunne ikke rigtig komme til at tage billeder under denne proces, fordi jeg var helt smurt ind i maling. Men nu løfter du kopperne og så vender du bare billedet på forskellige måder, så malingen løber sammen og rundt på hele lærredet, husk at få det ned af siderne 🙂

Lad det derefter tørre i 2 dage, så er det klar til ophængning! Er det ikke smukt? Det pynter da på en hver væg :)! Det får endda en flot lidt glossy overflade pga. limen. Jeg er overrasket over2001 hvor nemt og sjovt det var 🙂


Følg med på:

Instagram

Youtube

Facebook

Følg MYHOMEMYPLAYGROUND


 

 

9 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *