DIY – NEM MESSING STAGE

God påske til alle derude, håber I får slappet af og får spist aaalt for meget mad! (det kan jeg ihvertfald sætte flueben ved) Imellem alle familiebesøgene, fik jeg dog lige sneget lidt kvalitetstid ind, som for mig er = DIY-tid. Det blev til denne smukke stilrene lysestage. Jeg synes, den er blevet så fin! Den er super nem at lave, og koster heller ikke alverden, så det er bare at hoppe ud i det, alle kan være med 😉 Det var egentlig også meningen, at jeg skulle have gjort altanen forårsklar her i påsken, men det har bare regnet de sidste par dage, så har ikke kunnet male gulvbrædderne derude. Men det blev til indkøb af lidt palmer, et oliventræ og en lækker bænk, glæder mig til at vise jer resultatet, når vejrguderne tillader mig at blive færdig 🙂

Her kommer en lille DIY til lysestagen:

Alt du skal bruge er:

Metalring.

Gips.

Papæske.

Lyseholder.

Messingspray.

Når du køber ind til lysestagen, så er der til rigtig mange stager, du kan ihvertfald lave 12 stager ud af gipsen, lyseholderne og messingsprayen. SÅ det er bare med at købe lidt ekstra ringe og papæsker, hvis du vil lave til familie og venner også 😉

1. Start med at vælge den mindste æske i sættet, du kan bruge dem alle, men den jeg har brugt er den mindste 🙂 Markér derefter hvor du vil sætte ringen igennem, den skal sidde lidt bagud, så sæt hullerne en centimeter fra midten i hver side.

2. Sav metalringen over med en nedstryger (metalsav) og stik derefter hver side af ringen igennem hullerne du lavede i trinet ovenover.

3. Bland gipsen, blandingsforhold står bagpå posen. Hæld derefter gipsen i papæsken. Sæt nu lyseholderen ned i midten og fyld lidt skruer, møtrikker eller andet tungt i, så den synker. Lad gipsen tørre.

4. Hiv papæsken i stykker og få så meget af pap’en af, som muligt. Tag derefter lidt fint sandpapir og fjern resten med det. Slib nu hele overfladen, så den bliver lækker.

5. Spraymal lysestagen, du kan også vælge en hvid spray hvis du ønsker et mere minimalistisk look.

Så er du færdig og kan nyde din smukke DIY lysestage 😉

2 Comments

 • Marie

  Jeg så den hos en veninde for noget tid siden, og den er så fin – men dyr! Så jeg har længe gået og overvejet hvordan jeg kunne lave den. Tak! Men hvordan med malingen når du tænder lyset? Går det ikke af? Eller sidder ringen ikke lige over lyset?

  • NadjaDaher

   Hej Marie.

   Den er nemlig super lækker 😉 ringen sidder 1cm bag ved lyset, så når du måler op til ringen, så skal den sidde 1cm fra midten i begge sidder. SÅ kommer flammen ikke i nærheden af den.
   Mvh Nadja

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *