DIY – LEG MED LINOLEUMSTRYK

Første gang jeg blev introduceret for ordet linoleumstryk, tænkte jeg straks på gamle køkkengulve.. Siden da har set og hørt så meget om linoleumstryk, så nu var det min tur til at give mig i kast med det! Det fortryder jeg virkelig ikke! Det er SÅ hyggeligt at sidde med og det er vildt, hvad man kan skabe med det. Jeg har aldrig prøvet det før, heller ikke da jeg var barn, så det er lidt en ny verden for mig og det tog da også lidt tid at finde ud, hvordan redskaberne skulle bruges bedst muligt 🙂

Jeg manglede et billede til en billedvæg, som jeg er ved at lave i stuen. Så jeg ville gerne lave noget, som passede til de andre plakater, som skal hænge sammen. Jeg kastede mig ud i at lave en kvinde, som står med ryggen til (ansigter er nemlig ikke mit speciale 😉 ). I forhold til det er første gang, at jeg leger med linoleumstryk, så synes jeg, at jeg er sluppet ret godt fra det. Er jeg ikke det?

Det er ihvertfald ikke sidste gang, at jeg skal bruge mine vågne timer på at fordybe mig med linoleumstryk.

Du skal bruge følgende:

Samlet startsæt til linoleumstryk.

Akvarelpapir.

1. Start med at tegne motivet ned på linoleumet, det gør det nemmere, når du skal til at skære.

2. Begynd at skære i dit linoleum. Husk, at der er forskellige blade, som du kan skifte imellem efter hvor tykke dine streger skal være.

3. Når du er færdig din skabelon af linoleum, så skal du åbne malingen, som hører med i sættet. Dyb valsen i malingen og rul derefter hen over dit linoleum med valsen.

4. Vask valsen med det samme. Vend linoleumet om og læg det på papiret. Brug den rene valse til at køre over, så motivet bliver trykt på papiret.

5. Tag din linoleumskabelonen op og lad dit tryk tørre. Sæt det derefter i en fin ramme og nyd dit lille mesterværk 😉

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *