DIY – FEDT VÆGTÆPPE

Inderholder affiliate links.

Denne DIY er virkelig et hygge og afslapningsprojekt! Jeg satte en god serie på computeren, også sad jeg ellers med benene smækket op på bordet og væven i mit skød, total afslapning ??

Er jeg den eneste, som er så skør, at jeg kun kobler af, når jeg sidder og laver noget kreativt? Eller selvefølgelig når jeg tager på ferie, ej undskyld, men jer, som ikke har set det på instagram, så drager jeg syd på lørdag! Jeg glæder mig som et lille barn! Nicklas og jeg elsker at rejse og det var faktisk altid-planlægge-og-strukture-alt Nadja, som tog en spontan beslutning og bestilte en rejse i sidste uge?! Hvad siger i så 🙈?  Jeg er blevet helt spontan på mine ældre dage 😉

Heldigvis så er vi så heldige, at Nicklas bror bor i lejligheden mens vi er væk, så lille Alba ikke lider nogen nød, mens vi er syd på.

Nå, men undskyld mine sidespring! Men I har nok selv stødt på vægtæpper i alle udformninger før, men de er stadig super moderne, så hvis du stadig ikke er kommet med på bølgen, så har du tid nok 🙂 Jeg har før lavet et vægtæppe er macrame knuder, som du kan se lige her.

Jeg elsker, at man kan lave tæpperne så personlige, hvis du ønsker et mere afdæmpet look, kan du f.eks. kun bruge hvidt garn i forskellige tykkelser og slags, eller du kan gå amok med flotte neon farver, eller hoppe ud i en mellemting, som jeg har gjort med pastelfarver og et lille stref af guld 😉

Du skal bruge følgende:

Rammevæv.

Garn i forskellige materialer, tykkelser mv.

Guldbånd.

En rundstok, pind eller andet.

1. Start med at tråde væven. Start i øverste venstre hjørne og kør skiftevis ned og op.

2. Så er du klar til at væve, du skal køre fra venstre til højre og omvendt. Væv lige så tosset du vil og lad fantasien slippe løs. Når du skifter tråd, lader du bare et stykke af tråden være bagpå, den hæfter du nemlig bare fast til sidst. Jeg har brugt følgende vævemetoder til mit tæppe:

“NORMAL”

Det er den mest populære metode og den nemmeste, her væver du ind og ud mellem alle trådene, når du når enden, vender du om og væver modsat, ud og ind.

“SOUMAK”

Her væves der, så det ligner fletninger. Start med med at køre uldgarnet igennem de to første snore på væven, tag derefter de to næste snore og kør uldgarnet fra højre og bagom, stram til og forsæt sådan hele vejen hen. Når du når enden, så vinkel uldgarnet omkring de to sidste snore to gange, køre derefter omvendt igennem hele vejen hen, altså fra venstre og bagom, det skaber en flot fletning effekt.

“FRØNSER”:

Frøner giver et fedt lidt rodet look og er meget simplet. Tag det antal snore i samme længde, som du skal bruge. Jo flere snore du tager, hvor tykkere bliver din frønse. Tag midten af dine snore og lig dem på to snore på væven. Kør den første ende bagom og op og ligeledes ved den anden side, stram til og skub frønsen ned.

Et tip (som jeg godt kunne have brugt) er at tage et stykke pap og ligge ind i bunden, så der bliver mere snor til at  lukke bunden til sidst.

3. Når du når toppen og dit projekt er færdigt, så starter du med at pille bunden op, klip dem op en efter en og bind dobbeltknuder hele vejen hen, for at lukke bunden.

4. Tag nu alle snorene af toppen, her skal du ikke klippe. De to endestykker, som ikke sidder sammen med nogen, ligger du ud til siderne, så begynder du at slå knuder hele vejen hen. Til sidst væver du de to ender (som ligger ude i siderne) ind i tæppet bagpå.

5. Hæft nu alle løse snore fast bagpå tæppet.

Sæt nu din pind, et rør eller hvad du lyster igennem alle de små løkker i toppen og hæng det op på dit ynglings spot  🙂

One Comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *