DIY – FAKE MURSTENSVÆG

Sponsoreret indlæg.

Jeg har rodet mig ud i min største DIY til dagens dato. Den har været undervejs længe, men den er endelig færdig! Jeg er overdrevet lykkelig for resultatet! Et er at idéen ser god ud på indersiden af hovedet, men at den så fungerer så godt i praksis, jubiii!

Jeg har altid elsket rå murstensvægge, men da vi bor til leje, så er det en drøm, som ikke bare lige kunne realiseres. Så jeg har haft hovedet i blød i lang tid, indtil jeg fandt på denne idé, som hvis jeg selv må sige det, er ret så genial 😉

Det bedste var, at jeg ikke skulle ud og investere i en dyr stone wall, men faktisk har formået at lave min egen(meget meget billigere) fake murstensvæg, som jeg lige så fint, kan pille ned igen uden at gøre skade på den oprindelige væg.

Jeg kontaktede Run for cover og jeg var så heldig, at de også synes, at min skøre ide var så god, at de ville sponsorere mit granitmaling. De har alt i lækkert spraymaling i de fedeste farver. Jeg er helt vild med Montana maling og har brugt det rigtig meget herhjemme, det er det bedste spraymaling, som jeg har stiftet bekendtskab med og det er ovenikøbet virkelig billigt.

Du kan lave denne fake murstensvæg overalt i hjemmet og du kan vælge bare at lave en lille væg eller bare en lille bane med dem, du behøver ikke gå all-in og lave en gigantisk væg 🙂

Du skal bruge følgende:

Grå spraymaling, som du kan købe her

Granitmaling fra Montana, som du kan købe lige her

Spånplader (jeg brugte 3 stk.)

Polysteren (jeg anbefaler plader, det er billigere end dem jeg købte)

Flisekryds (10mm)

Limpistol

Hobbykniv

En masse limstifter

1. Jeg startede med at skære mine polysteren plader ud. Jeg havde lavet en skabelon i træ, som jeg kunne skære efter. Mine mursten måler 20×7,5cm. Jeg brugte 100 stiber af polysteren. Her vil jeg virkelig anbefale at købe pladerne i stedet, da det er meget billigere.

2. Da jeg havde skåret over 400 “mursten” ud,  som overraskende nok kun tog et par timer, skulle jeg igang med at lime dem på mine spånplader. Jeg havde i alt 3 i spånplader, da jeg valgte at kaste mig over den største væg i lejligheden (selvfølgelig).

For at stenene blev limet perfekt på med lige meget afstand imellem, så brugte jeg flisekryds på 10mm. Jeg brugte 2 stk, men da mine sten skulle sidde forskudt, startede jeg med at skære en af siderne af, så det blev til et t-kryds.

3. Nu startede processen med at få limet alle murstenene på mine spånplader. Jeg startede med at ligge den første sten helt ud til kanten, så den flugtede. Derefter lagde jeg et flisekryds og satte den næste fast. Jeg forsætte til, jeg nåede enden.

Næste række skulle være forskudt, så her fandt jeg midten på et af mine flisekryds og midten på en af mine sten og derefter satte jeg stenen fast, så pletterne flugtede.

Og forsætte med at lime sten på..

4. Til sidst skar jeg det overskydende fra med en hobbykniv (altså den side som skulle være ind mod væggen).

5. Nu skulle jeg til det sjove, nemlig at male!! Jeg startede med at give pladen en omgang grå, (jeg brugte den grå som primer) ventede så 1 time og gav den en omgang mere. Efter det var tørt kastede jeg mig over granitmalingen, det er helt fantastisk sjovt at male med, det er ihvertfald ikke sidste gang! Jeg startede med at male kanterne rundt om murstene, så der ikke kom for meget på og derefter murstenens flade. Jeg brugte 8 flasker grå og 9 flasker granitmaling til hele væggen, som er 8,7kvm.

6. Efter malingen var gennemtør på alle 3 plader, så skulle de bare sættes op. Jeg valgte ikke at sætte de sten på, som skulle overlappe pladerne, men i stedet at male dem separeret og sætte på, da alle plader var oppe. Jeg satte pladerne op med karmskruer, så de ryger ingen steder 😉

Sådan ser murstene ud helt tæt på i dagslys (ingen filter!). Er det ikke smukt?

8 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *