DIY – DAYBED

Jeg har længe gået og savlet over de smukke populære daybeds, som er at finde i alle prisklasser. Bestemt dem i velourkvalitet har fanget mit øje længe. Så jeg måtte ud i at lave min egen DIY daybed, der var ikke andet for 😉

Før hang mit skrivebord, som egentlig var en hammer god løsning til et minimalistisk og kompakt skrivebordsystem, men jeg må ærlig indrømme at jeg aldrig fik det brugt.

Så det kom ned og nu står der en lækker DIY daybed, som jeg kan slænge mig i, når Nicklas bruger sofaen. Vi har jo kun en 2,5 personers sofa, så det er et perfekt supplement og den kan jo rykkes hen til sofaen, hvis vi skal hygge film 🙂

Jeg er virkelig glad for resultatet, bestemt fordi jeg på ingen måde er god til at sy og faktisk ikke anede hvordan jeg skulle sy betrækket. Men jeg prøvede mig frem og endte med denne skønne daybed i en smuk støvet blomme 🙂

Du skal bruge:

Understel:

En MDF plade på 70x180cm

Ben

3 små plader ( 2 på 24x75cm og 1 på 15x24cm)

Skruer, boremaskine, tommestok, blyant

Polstring:

Madras (Du kan købe en rigtig lækker skummadras skåret på mål eller købe en i IKEA/Jysk, alt efter dit behov)

Pøllepude

Stof

Hæfteklemmer

Symaskine

Nål, tråd, saks, passer.

Understel – step 1:

Hvis du har købt ben ved en genbrug som jeg, så start med at slibe dem, så de er lækre rå i træet.

Afsæt derefter mærker på pladen, så du ved hvor du vil have benene. Bor’ for i pladen.

Understel – Step 2:

Sæt derefter benene fast på pladen.

 

Understel – Step 3:

Saml de 3 plader til et H, skru dem sammen og skru det derefter på midten af pladens bagside. Hvis du bruger en solid træplade, er det ikke nødvendigt, men da denne plade ikke er solid og den skal kunne holde til vægt, så er det vigtigt at den er stabiliseret. Du kan også sætte 6 ben på eller købe to støtteben i IKEA og placere i bunden. Der er mange muligheder, den skal bare kunne holde til en voksen.

POLSTRING – STEP 1:

Start med at måle højden på dit skum. Mit skum måler 12 cm i højden, så jeg måler 20cm ud fra stoffet til pladen. Så er der 8cm til at hæfte med (-pladens tykkelse).

Tegn derefter hele vejen rundt om træpladen.

Mål derefter de 20cm hele vejen rundt om pladen og tegn op.

Polstring – Step 2:

Nu skal hjørnene måles op. Og her skal du ligge søm til. Min symaskine tager cirka 0,5cm i søm, så jeg måler 0,5cm ud fra pladen ved hjørnet begge veje fra. Derefter tegner jeg en streg ud til kanten, så jeg får en firkant, som jeg kan klippe af.

Klip derefter firkanten ud. Forsæt med alle 4 hjørner.

Polstring – Step 3:

Saml de to sider, som vist på billedet. Sæt knappenåle i og sy. Gør det ved alle 4 hjørner.

Polstring – Step 4:

Læg skummet på dit stel og træk nu dit betræk nedover.

Polstring – Step 5:

Hæft stoffet på bagsiden, husk at trække en del i stoffet, så det ikke folder,  når man ligger sig på daybed’en 🙂

SKUMPUDE – Step 1:

Mål din skumpude (skumpølle), min er 15cm i diameter. Du skal ligge søm til, som i mit tilfælde er 0,5cm. Jeg skal derfor lave en cirkel med 16cm i diameter. Her bruger jeg bare en passer til at måle op.

SKUMPUDE – Step 2:

Mål eller udregn omkredsen på din skumpølle og lav derefter en firkant, hvor du igen medregner søm. Klip den ud og sæt nåle i hver side. Der skal være et ret stort hul i midten til at få skumpøllen i. Sy på maskinen.

SKUMPUDE – Step 3:

Sæt cirklerne fast med knappenåle i hver side og sy hele vejen rundt. Vend derefter betrækket og fyld skumpøllen i. Sy åbningen i hånden med fine sting.

Dette er det færdige resultat. Jeg elsker den :)!


Følg med på:

Instagram

Youtube

Facebook

Følg MYHOMEMYPLAYGROUND


 

3 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *