DIY – Adventskalender

Inderholder affiliate links.

Julen banker på døren liiige om lidt, der er faktisk kun en måned til 1. advent! Så jeg er allerede så småt igang med at lave forskellige juleprojekter og en af dem er denne skønne adventskalender. Jeg er personligt helt vildt med adventskalendere. I stedet for 24 mindre gaver, kan man købe lidt større gaver hver advent og derfor få noget man rent faktisk kan bruge. Vi har ihvertfald elsket det herhjemme, hvor vi har købt 4 gaver til hinanden og hver søndag i advent, har vi løbet ud af sengen, som små børn, for at se hvad der gemte sig i pakkerne.

Jeg er ikke så glad for det traditionelle røde julepynt, ikke fordi der er noget galt med det, men jeg føler det larmer rigtig meget i min indretning, og ender som regel med at blive stresset over alle nisserne og de kraftige røde farver ( læs, jeg ender med at gå febrilsk rundt og trippe de sidste dage op til jul, for at kunne pille det hele ned!). Så de sidste par år, har jeg begivet mig ud i minimalistisk nordisk julepynt og jeg er stor fan.

Jeg besluttede mig for, at ville lave en adventskalender til vores nyeste medlem af vores lille familie, nemlig vores fantastiske lille ragdollkilling, Alba. Det er jo hendes første jul! Jeg ved godt det er lidt skørt, men hun er altså mors lille baby. Jo hun er!

Så hvis du har en kæreste, bror, søster, mor, datter, søn eller måske et kæledyr du vil forkæle med denne lækre minimalistiske adventkalender, så kommer der her en DIY til hvordan du laver den.

Du skal bruge:

Bogstaver og tal fra 1-4 i træ, kan købes her.

4 julesokker (disse er fra House Doctor og er alt for søde!), kan købes her.

En træplade

Et stykke læder

Maling

TIP: Du kan finde kasser med rester af træ, der hvor de skærer træ til i byggemarkeder. Her finder jeg tit en plade, der passer til mit formål for ingen penge. Jeg købte denne til 20kr.

a1

Start med at save din plade til, min måler 91X33cm. Brug en fin sav, så træet ikke flosser. Jeg brugte et stykke sandpapir korn 180 til at slibe kanten med bagefter, så den var helt fin.

k3

Mal dine bogstaver og tal sorte. Jeg har brugt spraymaling, som jeg havde en rest af fra et tidligere projekt, men du kan sagtens bruge akrylmaling, hvis det er det du har liggende.

k2

Sæt dine bogstaver på pladen og mål op, så de kommer til at sidde helt lige. Sæt små mærker, så du ved hvor hvert bogstav skal starte og slutte. Jeg har erhvervet mig et laservaterpas og var ivrig for at prøve det af, så jeg så lige mit snit til at bruge det her, men en lineal og en blyant kan sagtens gøre jobbet.

Jeg valgte at der skulle være 0,5 cm fra toppen af bogstaverne og op, og 2cm i hver side.

k4

Når du har målt op, så skal bogstaverne limes på. Jeg brugte en limpistol, men trælim kan også sagtens bruges.

k6

Nu skal tallene på. Mål op og markér, hvor du vil have dine tal til at starte og slutte. Jeg valgte, at sætte tallene 4cm under ALBA og 6cm ind i hver side.

Den nederste række tal sidder 29cm fra slutningen af 1 og 2.

k7
k8

Nu skal der skrues skruer i, så de små julesokker kan komme op. Her skruede jeg en skrue i 1 cm under hvert tal og i cirka i midten af tallet, så der er symetri.

k9Jeg har lavet en lille læderrem, som kalenderen skal hænges op i. Her har jeg brugt et gammelt bælte. Først klipper du et stykke læder på ca. 15cm. Skru derefter læderet fast i midten af pladen (det er ret vigtigt, at det er i midten, ellers kommer kalenderen til at hænge skævt) og wupti! Du har en rem. Du kan også vælge, at bore huller i pladen, et i hver hjørne og sætte den op på væggen med skruer (Jeg er personligt mere til løsninger, hvor man ikke laver for mange huller i væggen, da de jo skal dækkes igen efter jul).

k10
kalender2

Nu kan du hænge dine fine julesokker op på skuerne og putte gaver i. Hvem vil ikke blive glad for at modtage en så fin og stilren julekalender? Som I kan se er Alba allerede ved at inspicere sin nye adventskalender.

kalender3
kalender-6

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *