5 planter som skal flytte ind i mit hjem i 2019

Vi er lidt uenige herhjemme om hvorvidt jeg har et problem med planter. Jeg er den positive opfattelse af, at der altid er plads til en “lille” plante, men Nicklas er lidt pessimistisk på det punkt (grinesmiley). Hvad kan jeg sige? Jeg er sådan en “glasset-er-halv-fyldt-type”.

Og derfor har jeg allerede 5 planter på ønskelisten, som bare må flytte ind inden året er omme. Jeg nægter at skifte ud, så der må være nogle steder i lejligheden, hvor der mangler noget grønt! Planter giver bare noget til et rum, som intet andet kan. De giver liv, farve og rum.

Jeg har dog fundet ud af, at lyset i vores nye lejlighed er ret “ringt” (på godt jysk) i forhold til den gamle, hvor hele stuen nærmest var vinduesparti. Her hvor vi bor nu, har de valgt at bygge et tårn af en bygning med ungdomsboliger lige overfor os, som tager 80% af alt lys. Så jeg er stadig ved at lære, hvad der kan overleve herhjemme 🙂

NR. 1:

Den første jeg må eje er denne smukke Zebra plante (Alocasia Zebrina). Er helt vild med de spinkle stinkler og de store hjerterformede blade. Den ville passe perfekt i min store plantekasse.

 

NR. 2:

Den anden jeg er faldet for er klart denne smukke banan palme (Musa Dwarf Cavendish). Jeg elsker dens kompakte blade.

 

NR. 3:

Den tredje jeg har forelsket mig i er denne smukke Paradisfugl (Strelitzia Nicolai). Bladene er fantastisk smukke! Den er lidt dyr og stor, men hold nu op, hvor er den smuk!

 

NR. 4:

Den fjerde er en fiskebensplante (Calathea). Jeg er normalt kun til helt ensfarvet grønne planter, men den her er så smuk med den blommefarvet på bagsiden. Den passer jo perfekt i farven herhjem til 😉

 

NR. 5:

Den femte og sidste plante er faktisk to, men i samme slægt. Jeg “samler” på monstera’er. Jeg elsker alle planter i den familie, de er simpelthen så skønne! Der flyttede faktisk en Monstera Sellum ind igår, hvis I følger med insta, så har I set den i story. Men jeg “mangler” stadig Monstera minima og den smukke hvidbrogede monstera. Jeg har desværre ikke set dem i nogle plantecentrer endnu (trods jeg er fast inventar), men holder stadig et vågnet øje 🙂 Jeg har ikke et billede af de de to Monstera’er, men i kan se min flotte nye Monstera Selloum i stedet 😉


Følg med på:

Instagram

Youtube

Facebook

Følg MYHOMEMYPLAYGROUND

2 Comments

  • Simone

    jeg købte en hvidbroget monstera i Billigblomst i Randers til 300kr igår og hvis jeg husker rigtigt så er der også en billigblomst i aalborg? 🙂 det er helt klart værd at tjekke

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *