5 MÅDER TIL AT FÅ DESIGNERTING PÅ ET BUDGET

Jeg ser virkelig ofte spørgsmål vedrørende, hvordan andre folk har råd til at bo med designerting. Jeg kan godt forstå nogle undrer sig, hvis de ikke kender alle tricksene til at bo med lækre designerting uden at have en gigantisk indkomst. For jovist er det viiirkelig dyrt, hvis man altid køber alting til fuld pris, men det er altså de færreste der gør det 🙂

Jeg er nød til at pointere at prioritering altså spiller en vigtig rolle. Jeg ryger ikke, drikker sjældent og er virkelig god til at spare op, har bevidst valgt at bo billigt og have et godt overblik over min økonomi 🙂 Det hjælper f.eks. ikke at tage til lagersalg, hvis du ikke har sparet op, så får du ikke de dyrere ting, hvor der er mest at spare.

Jeg er personligt meget glad for dansk design og min fascination for lækkert dansk håndværk er også nem at spotte i mit hjem, men hvordan kan man så bo lækkert med design uden at blive ruineret? Her har jeg lavet mine 5 bedste råd til at få lækre designerting på et budget.

1. UDSALG

Der hvor jeg har oftest sparer penge er klart på udsalg. Så snart jeg kommer ind i en butik, flakker mit blik straks mod tilbudsborderne og alle de gule prismærker 😉 Mange synes det er pinligt at stå og rode en kurv, en kasse eller finkæmme et bord for lækre nedsatte ting. MEN her må jeg sige, at man virkelig går glip af noget, hvis man ikke stopper op og kigger igennem. Jeg har fundet de lækreste ting på udsalg og har oftest prøvet at spare op til 80%.

Når de fleste butikker starter udsalg, så er der oftest kun 25-30% rabat. Hvis det er en ting, du ved ryger hurtigt, så køb den med det samme og glæd dig over dit fund med lidt besparelse, men er det derimod en ting, som du kan se de har rigtig mange af og som du ved ikke ryger med det samme, så vent! Det handler virkelig om at have is i maven, hvis du vil spare flest penge. Næste uge sætter de nemlig varerne yderligere ned og sådan fortsætter det. Jeg har før haft så meget is i maven at jeg endte med at spare 85% på at vente, men det er jo en risiko man løber 🙂

Jeg var til januarudsalg i Salling her i slutningen af januar, hvor de bare knalder alt det sidste vanvittigt ned og tit finder ting ude på lageret, som de også bare skal af med. Jeg fik en bladholder og to lysestager fra Applicata, samt to hylder fra Södahl til i alt 490kr, hvilket er en besparelse på 1700kr!! SÅÅ det er altså bare med at holde øje 😉

Du kan også holde øje herinde på min blog, jeg poster ofte, når der er udsalg på boligting og sidste indlæg jeg lavede med januarudsalg, kan du finde lige her.

2. Secondhand

Secondhand er der meget fokus på lige nu og er også en måde at spare rigtig mange penge på. Der er mange platforme at handle på hvor DBA, Gul&Gratis, Facebook, Trendsales bare er nogle af dem. Jeg er selv mest til DBA, når det gælder designerting, men handel ALTID kun face to face. Du har ikke sparet særlig mange penge, hvis du aldrig modtager varen 😉

Secondhand er lidt mere krævende, det kræver en del tid at lede nettet tyndt og oftest skal du derind dagligt, for at tjekke om den varer du søger, er sat til salg. Du kan til gengæld virkelig gøre nogle gode handler, hvis folk står og bare skal af med tingene. Jeg har før købt et Kartell barbord til 350kr, hvor nypris var 1900kr. Så det er bare med at komme igang med at lede nettet tyndt 🙂

 

3. Lagersalg

Lagersalg er den sjoveste måde at spare penge på, men også den sværeste, fordi de bliver afholdt så sjældent og fordi der er så mange om buddet. De bedste lagersalg er klart Hay’s og Ferm Livings. Du sparer rigtig mange penge, men til gengæld skal du leve med at varerne har småfejl og evt er udstillingsmodeller eller udgåede varer, hvilket for mig betyder absolut ingenting. Så hvis man kan leve med det, sparer man snildt optil 80% på lækre designerting. Da jeg var til Hay lagersalg i sidste måned, sparede jeg 10.037kr :)!! Jep du læste rigtigt! Du kan læse mere om lagersalget lige her, hvis du lyster.

 

4. Auktioner

Auktioner er en anden sjov måde at sparer penge på, men også ret svært, fordi du konkurrerer med en masse andre designerglade tosser. Du kan gøre nogle vilde kup, hvis du tager til politi-auktioner med hittegods eller hvis du er heldig at være den eneste, som er forelsket i en ting (men det sker desværre sjældent). Jeg var heldig til auktion i mandags, at få en helt perfekt PH5 lampe til 560kr, så det var altså virkelig et kup ;)!

 

5. Upcycle

Det er helt klart den billigste måde at få skiftet lidt ud i boligen på. Køb tingene hammer billigt brugt med masser af ridser og krakkelering i lak og maling. Slib tingene ned og mal dem 🙂 Det kræver dog lidt mere end bare at købe en ting, men til gengæld for du det præcist som du vil have det og sparer en maaasse penge. Jeg har f.eks købt en hammer billig Arne Jacobsen  7’er stol og selv malet, hvis du har lyst til at læse mere om det, kan finde indlægget med stolen lige her.

Jeg maler også ofte vaser og lysestage, når jeg skifter farver i boligen, på den måde slipper du for hver gang at skulle købe nye ting, men i stedet genanvender du de ting du allerede har. Med en ny farve og i en anden kontekst, så får pyntetingene en helt anden betydning.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *