DIY Juletræ af rundstokke

Hold nu fast, hvor er der blevet koldt! Det er ret tydeligt at vi snart skriver 1. december i kalenderen. Jeg går rundt og fryser kronisk! Jeg har heldigvis eeeendelig fundet nogle vinterstøvler, som bare lige skal have en gang imprænering, og så kan vinteren bare komme an!

Det er helt vildt at vi allerede skriver 1. advent, det er altså bare gået stærkt. Jeg har fik næsten købt alle julegaver til Black Friday, det er godt nok første gang jeg har været så tidligt (næsten) færdig. Men jeg har til gengæld hverken nået at pynte op eller lavet juledekorationer, det var egentlig meningen jeg ville gøre det i dag, men vi skulle pludselig ned og kigge på en fin lille Suzuki Splash, som vi endte med at købe.. JUBIII! Så vi har haft en lille familieforøgelse idag.

Vi har altid haft plastik juletræer herhjemme, da vi altid har haft kat og vi bryder os ikke om at de spiser granet og kan få granet op i potterne (overbeskyttende forældre, we know). Jeg ville så gerne have et andet end et i plastik i år, så jeg fandt på at lave et ud af rundstokke. Jeg har set en del lave dem, med store grene, som bare går lige over, men jeg ville gerne tage skridten videre og lave en lidt mere kompliceret version. Så jeg endte ud med dette træ. Det har både store og små grene, som sidder i opadgående retning og jeg synes faktisk det ligner ret godt et juletræ! Vi er ihvertfald allerede super glade for det og det passer perfekt ind i vores minimalistiske hjem.

Du skal bruge følgende:

– Rundstok 33mm

– 2 stk rundstok i 13mm

– 2 stk rundstokke i 8mm

– Trælim

– Sav

– Planke eller plade til at lave en juletræsfod af.

– Evt spraymaling

20161126_144337

1. Start med at markere, på den store 33mm rundstok, hvor der skal bores huller til grene. Find nu ud af hvor lange du vil have de forskellige grene, mine de øverste er de mindste , og så bliver de større hele vejen ned. Markér derefter på de to 13mm rundstokke, hvor du vil save de forskellige stykker. Mine de 3 mindste er 8cm og jeg lagde derefter 7cm til hver forøgelse af grenene. Du kan også lave dem på øjemål og få dem lidt mere uens, jeg har det bare bedst med at alt er lige og nøjagtigt (lidt meget OCD har man vel).

20161126_151215

Pages: 1 2

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *