SPISESTUE MAKEOVER

GUIDE: LAV EN BILLEDVÆG

Annonce for BGA Nordic

 

 

Find disse 3 smukke plakater her: 1. Rose Plant // 2. Ice cold lady //3. Rosemary bouquet

 

Jeg er tilbage på bloggen igen! Mit afsluttende eksamensprojekt er sendt afsted og nu er det bare at vente på evalueringen.  Det er så skønt at være igang med at blogge igen og starter lige ud med denne lille guide.

Billedvægge går aldrig rigtig af mode, fordi man kan lave dem på 100 forskellige måder med rene plakater eller kombineret med kunst. Jeg ser jævnligt, at der er efterspørgsel på nogle ‘retningslinjer’ til at få lavet den perfekte billevæg. Der er selvfølgelig hverken rigtigt eller forkert, når det kommer til indretning, så længe man selv har det godt i sit hjem. Men det kan godt være ret uoverskueligt at komme igang med og derfor har jeg lavet denne lille guide med 5 bud på opsætning af billedvægge , som giver en billedvæg der skaber ro for øjet. Der er både foreslag til den lille billedvæg og den helt store.

Jeg håber det kan give lidt inspiration til dig, som står overfor for projekt ‘billedvæg’.

 

OPSTART

Start med at ligge alle dine plakater ud på gulvet og vælg evt. en af de nedenstående 5 opstillinger. Sørg for at de mørkere plakater ikke alle er i samme side, men er lige lidt fordelt. Flyt rundt indtil du opnår et tilfredsstillende resultatet.

 

AFSTANDE

Sæt rammerne op med samme afstand både lodret og vandret. Det giver et roligt og ensartet udtryk. Hvis din billedvæg skal hænge over et møbel, er der en fingerregel, som er god at følge. Det er nemlig bedst at afstanden fra toppen af det pågældende møbel og op til bunden af den nederste ramme er mellem 15-20 cm.

Hvis der derimod ikke er et møbel, er det en god ide at afstanden fra gulvet op til midten af den nederste ramme er mellem 145-152 cm.

 

RAMMER

Hvis du vil have et roligt udtryk, så vælg maks to forskellige slags rammer i samme farve . Hvis du derimod ønsker et vildere og knap så minimalisktisk udtryk, så lad alle rammerne være forskellige både i farver og rammetykkelse. Bland gerne gamle genbrugsrammer med helt nye.

 

FARVER

Lad gerne nogle af farverne på plakaterne gå igen, for at skabe en rød tråd i billedvæggen. For at illustrere hvad jeg mener, har jeg lavet en billedvæg ovenfor med 3 lækre plakater fra BGA Nordic. De 3 plakater har  alle sarte baggrundsfarver og derudover går den grønne farve igen på alle plakaterne på de forskellige blomster. Det skaber en rolig og sammenhængende opstilling. Du kan også vælge at gå helt sort/hvid på alle plakaterne og vælge farverige rammer.

Her under kan du se mine 5 bud på opstillinger, som giver et harmonisk udtryk.

 

FORSLAG 1:

 

FORSLAG 2:

 

FORSLAG 3:

 

 

FORSLAG 4:

 

 

 

FORSLAG 5:

 

 

 

 


 

Følg med på:

Instagram

Youtube

Facebook

Følg MYHOMEMYPLAYGROUND

 


Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SPISESTUE MAKEOVER