DIY skrabelod - Valentins edition

Hvordan bliver man indretningsarkitekt?

406b0678-32ce-41a5-838a-becb2c05b09b

Der er rigtigt mange som tit spørger mig “Hvordan bliver man indretningsarkitekt?” 🙂 Og det kan man faktisk i princippet beslutte sig for, at være fra i dag af, hvis det var det man har lyst til. Titlen er nemlig ikke beskyttet og dermed er der flere, som kalder sig indretningsarkitekter uden egentlig uddannelse.

Man kan desværre (det er så ærgeligt) ikke få SU under uddannelsen og det gør at mange vælger den fra. Det hele foregår via fjernundervisning og fungerer som den gamle “brevskole”, hvor man sender opgaver ind og bliver vurderet. Fjernundervisning er lidt en smagssag. Nogen elsker det (MIG!) og andre synes, det er svært at opretholde selvdisciplinen, når man altid skal arbejde hjemmefra. Jeg elsker det, da det passer perfekt med min blog og mine andre projekter. Jeg kan selv tilpasse mine dage og det går virkelig op i en højere enhed for mig. Og selvdisciplin har aldrig været et problem for mig, tværtimod så føler jeg mig oftest tynget, når jeg er i gruppearbejde, da jeg er typen som gerne vil have tingene perfekte og er god til at uddelegere opgaver. Det ender som regel med at alt ansvaret langsomt bliver smidt over på mig og det er ret opslidende i længden. Her er har jeg kun mig selv at holde styr på (ikke at det er et nemt job!).

Så for at ville tage uddannelsen skal du være klar over følgende:

– Ingen SU

– Fjernundervisning

– Selvbetalt studie

– Du skal have en spandfuld selvdisciplin

Der findes to skoler, man kan søge ind på, så det er lidt en smagssag. Den ene er “Copenhagen school of interior design” og den anden er “Indretningsakademiet”. Jeg har valgt den første og her tager man først uddannelsen som konsulent og derefter overbygningen til arkitekt. Det koster ca. mellem 19000-25000 at tage uddannelserne. Du vil være nødt til at have et deltidsjob imens, det kan sagtens lade sig gøre, hvis man strukturer det ordenligt og gider at tage sine aftenener og weekender i brug. Fuldtid ville også kunne lade sig gøre.

Når alle forbeholdende er kommet på disken, så synes jeg det er vildt spændende og jeg glæder mig rigtig meget til at grave dybere ned i indretningsverdenen og lærer en helt masse (man kan aldrig bliver for dygtig til noget)!

Lige nu er jeg ved modul 2, så jeg ikke så langt i endnu, jeg har nærmest været ramt af influenza on and off siden november, fordi Nicklas slæber alt muligt hjem fra skolen. Er der nogen som vil tage ham til foråret, når der ikke er influenza-sæson længere?

4ad816ac-2468-4395-988d-30e0d7846580b50c4dd8-5d6e-4c9f-ad2f-efaca10117b3

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY skrabelod - Valentins edition