SØSTRENE GRENE HACK #2

DIY – CHUNKY KATTEKURV

Indeholder affiliate  links.

Okay.. jeg ved godt, at jeg har sagt, at jeg ikke ville lave flere projekter i chunky garn, men så blev jeg smaskforelsket i de lækre chunky kattekurve. Det kan en skør kattedame, som mig jo ikke stå for, det er klart 🙈! Og se lige hvor nuttet den er?

Hvis du er ligeså tosset med chunky merinould, som jeg, så har jeg både lavet et mega chunky tæppe og en chunky pude, så husk at tjekke dem ud også.

Alba er helt pjattet med sin nye kattekurv 😻 Hun hoppede op flere gang under hækleprocessen og ville sove i den. Efter utallige flytninger af Alba, fik jeg kurven færdig og hun hoppede op i den med det samme og spandt helt vildt! Så den er bestemt godkendt af Danmarks største diva kat 😉

Det eneste du skal bruge for, at lave dette projekt, er dine hænder og 2 ruller mega chunky garn i 100% merinould fra Rito, det findes i mange farver og er suuuper lækkert. Det tager maks 1 time, at lave kurven.

Du kan købe garnet lige her

 

1. Start med at ligge garnet over hinanden, som en løkke. Tag derefter hånden igennem nede fra og træk garn igennem, så du får endnu en løkke. Stram nu til.

 

2. Træk garn igennem løkken til nye løkker, så du får 3 løkker i alt.

 

3.  Lav nu en fastmaske i den første løkke, som du har lavet, hvis du ikke ved hvordan man gør det, så kommer her en forklaring:

Tag din hånd ind i den sidst lavede løkke og tag derefter hånden igennem den første løkke, træk garn igennem den første løkke, så der dannes en ny løkke. Nu har du 2 løkker på din fingre, (den du lige har lavet og den sidste du lavede af de 3 løkker), du trækker nu nyt garn igennem begge løkker, så der kommer en ny løkke. Sådan laves alle sting på hele kurven, så snart du har fat i metoden, er det super nemt. 

 

4. Lav 5 fastmasker mere i samme første løkke, så du i alt har 6 med den ovennover. Når du er færdig, så sæt et lille stykke snor igennem sidste maske, så du ved hvor du skal stoppe i næste række.

 

5. 2. række skal der laves 2 fastmasker i hver, altså 12 i alt. Du skal føre hånden igennem den yderste del af maskerne, se billederne.

 

6. Anden række laver du 2 fastmasker i første maske, 2 fastmasker i anden maske og 1 fastmaske i trejde maske, forsæt sådan hele vejen rundt. Husk at flytte den lille sorte snor efter hver runde, så du hele tiden ved, hvor din runde skal ende.

 

7. Tredje række skal der være 2 fastmasker i første maske, 1 fastmasker i anden maske og derefter 1 fastmaske i trejde maske, forsæt hele vejen rundt.

 

8. Nu skal der laves fastmasker, som rejser sig opad, så vi kan få kant på kurven. Det gør du ved, at lave de samme masker, men bare hele vejen igennem de forrige masker og ikke kun i yderste kant, som hidtil.

Forsæt med at lave kant indtil du kun har en lille stump garn tilbage.

 

Afslut ved at trække det resternede garn igennem sidste løkke og stram til. Derefter hæfter du garnet ved, at køre det ud og ind mellem de masker du har lavet.

 

 

Så har du den lækreste kattekurv, se lige hvor meget Alba nyder den 😉

13 kommentarer

 • Kathrine

  Hej Nadja
  Hvor er den bare fin. Jeg har lige et par spørgsmål inden, jeg kaster mig ud i projektet. Har du brugt to garnnøgler på hver 400g? eller to på hver 1kg? Og hvor stor er din kat mon? 😉 Skal lige se, om min hund vil kunne være i denne.
  På forhånd tusinde tak

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MY HOME MY PLAYGROUND

   Hej Kathrine 🙂

   Tusind tak :)! Ja 2 nøgler 400, så en pris på 338kr i alt. Min kat vejer 4,5 kg. Hvor stor er din bette hund?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kathrine

   Mange tak for svar 🙂 Min bette hund vejer små 7 kg, så hun bliver nok for stor til denne model. Tror du evt. man kan vente med at lave kanterne (lave en større bund), og så bare gøre kanterne lavere?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MY HOME MY PLAYGROUND

   Køb den med et kilo i til 400kr(så har du 1/5del mere garn), også lav et par runder mere i bunden inden du laver kanter 🙂 du kan bare sætte ham op på bunden løbende indtil du synes den passer i str, også lave kanterne 🙂

   Mvh Nadja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kathrine

   Det var en god idé 🙂 Mange tak. Det vil jeg give mig i kast med.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MY HOME MY PLAYGROUND

   Du får helt bestemt en glad hund 😉 Held og lykke med projektet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Så lækker altså – både kat og kurv 😉 Tænker du man kan vaske den….? Altså kurven 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MY HOME MY PLAYGROUND

   Hej Pernille

   Tusind tak 😉 Mener godt merino-uld kan håndvaskes, men du må ikke hænge mig op på det. Ellers imprænere kurven, det har jeg gjort 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah

   Hvad har du valgt at imprænere kurven med så? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MY HOME MY PLAYGROUND

   bare det jeg også bruger til mine møbler 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Er det et kilo garn du har brugt, eller bare 400 g? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • NadjaDaher

   Hej Malene 🙂
   Det er en nøgle med 1kg til 400,-
   Mvh

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er den lækker – og katten er så smuk. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SØSTRENE GRENE HACK #2