DIY - pakkekalender med plads til 24 gaver

1. DIY i advent – Juletræ af rundstokke

20161127_204229

Hold nu fast, hvor er der blevet koldt! Det er ret tydeligt at vi snart skriver 1. december i kalenderen. Jeg går rundt og fryser kronisk! Jeg har heldigvis eeeendelig fundet nogle vinterstøvler, som bare lige skal have en gang imprænering, og så kan vinteren bare komme an!

Det er helt vildt at vi allerede skriver 1. advent, det er altså bare gået stærkt. Jeg har fik næsten købt alle julegaver til Black Friday, det er godt nok første gang jeg har været så tidligt (næsten) færdig. Men jeg har til gengæld hverken nået at pynte op eller lavet juledekorationer, det var egentlig meningen jeg ville gøre det i dag, men vi skulle pludselig ned og kigge på en fin lille Suzuki Splash, som vi endte med at købe.. JUBIII! Så vi har haft en lille familieforøgelse idag.

Vi har altid haft plastik juletræer herhjemme, da vi altid har haft kat og vi bryder os ikke om at de spiser granet og kan få granet op i potterne (overbeskyttende forældre, we know). Jeg ville så gerne have et andet end et i plastik i år, så jeg fandt på at lave et ud af rundstokke. Jeg har set en del lave dem, med store grene, som bare går lige over, men jeg ville gerne tage skridten videre og lave en lidt mere kompliceret version. Så jeg endte ud med dette træ. Det har både store og små grene, som sidder i opadgående retning og jeg synes faktisk det ligner ret godt et juletræ! Vi er ihvertfald allerede super glade for det og det passer perfekt ind i vores minimalistiske hjem.

Du skal bruge følgende:

– Rundstok 33mm

– 2 stk rundstok i 13mm

– 2 stk rundstokke i 8mm

– Trælim

– Sav

– Planke eller plade til at lave en juletræsfod af.

– Evt spraymaling

20161126_144337

1. Start med at markere, på den store 33mm rundstok, hvor der skal bores huller til grene. Find nu ud af hvor lange du vil have de forskellige grene, mine de øverste er de mindste , og så bliver de større hele vejen ned. Markér derefter på de to 13mm rundstokke, hvor du vil save de forskellige stykker. Mine de 3 mindste er 8cm og jeg lagde derefter 7cm til hver forøgelse af grenene. Du kan også lave dem på øjemål og få dem lidt mere uens, jeg har det bare bedst med at alt er lige og nøjagtigt (lidt meget OCD har man vel).

20161126_151215

2. Bor nu huller med et 13mm træbor i din 33 mm rundstok, der hvor du har markeret dine grene skal være.

20161126_154538

3. Sav derefter dine 13mm grene ud.

20161126_153339

4. Marker nu hvor du vil have de mindre grene til at sidde og bor huller med et 8 mm bor. Jeg lavede dem, så der sad en lille gren overfor hinanden på hver store gren. Sav derefter de små grene ud, jeg lavede dem i 3,5cm i toppen og dem i bunden er 10cm.

20161127_181213

5. Nu kommer alt det sjove, du skal nemlig have samlet det hele! (Ja, jeg synes det er sjovt at samle ting, også Ikea møbler, jeg er godt klar over, at der er noget helt galt, haha). Det er vildt hyggeligt og tager ingen tid. Start med at lime de store grene fast på din 33mm stamme, lad det tørre en times tid og lim derefter de små grene på.

20161127_18124020161127_112301

6. Lav nu en fod af en planke eller et stykke træ. Jeg valgte at spraymale min fod, for at give lidt kontrast til det rå træ. Foden er bare to lange stykker træ og to små klodser, som skal limes under det ene stykke træ. Skru nu en skrue i foden og hele vejen op i stammen, jeg valgte at bore for og derefter bruge min lille skuremaskine til at skrue skruen i, super nemt!

Pynt nu din smukke minimalistiske juletræ med dit ynglingspynt. Disse julekugler er fra sidste år og skal have lavet nogle nye, som er lidt mere farverige! Jeg håber i allesammen nyder 1. søndag i advent med gaver, hygge og julelys!

20161127_20415120161127_204127

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY - pakkekalender med plads til 24 gaver